
החטיבה המקצועית של ליטלי
שלחו לחברים
החטיבה המקצועית של ליטלי
ישנה תובנה כלכלית אחת ענקית:
אם תשימו בננות וכסף מול קופים, בוודאות מוחלטת הם יבחרו לקחת את הבננות, משום שאין להם מושג שכסף יכול לקנות הרבה, הרבה, הרבה יותר בננות.
וכך גם בני אנוש, באופן טבעי.
אם נציע עבודה מובטחת ומכניסה מול עסק מבטיח לבני האנוש הממוצעים, ברובם המוחלט הם יבחרו בעבודה, כי רוב האנשים לא יודעים שעסק יכול לייצר יותר כסף ממשכורת.
הסיבות לכך שבני האנוש, כמו הקופים, בוחרים ב בטוח וב עכשיו, הן משום שהם לא למדו, תרגלו והתאמנו להכיר בהזדמנויות עסקיות. הם מבלים הרבה זמן בבתי הספר לאורך חייהם, ומה שהם לומדים שם, באוניברסיטה או במכללה, הוא לעבוד בשביל משכורת טובה וביטחון מיידי — במקום לעבוד בשביל עצמם וליצור אפשרויות נוספות נרחבות יותר.
אף אחד לא מלמד אותם לבצע השוואה ולחשוב מה ההבדל בין משכורת טובה לבין רווחים טובים.
כי משכורות יכולות לאפשר לך להתפרנס (בננות), אבל רווחים יכולים לייצר לך הון (כסף).
ולמה כל ההקדמה הארוכה הזו? איך, לכל הרוחות והשדים, בננות, כסף, קופים ואנשים קשורים לחטיבה המקצועית של ליטלי?
פשוט מאוד: טריאתלטים, רוכבים, ורצים או שחיינים — אנחנו אומנו, משחר ההיסטוריה הספורטיבית שלנו, לשים דגש על האימון עצמו. האימון הוא הבננות שלנו (במטפורה). אנחנו חושבים במונחי סרגלי מאמץ, מספר שעות מאמץ, וכשקשה — אנחנו לוחצים עוד יותר חזק כדי לסדוק ולפרוץ חומות.
אבל ברור שהתפיסה הזו — של נחישות, עקשנות והגברה דווקא כשקשה — אינה בהכרח המקום שבו בני אנוש משיגים שיפור.
כשאתה רוצה שיפור, אתה צריך להפסיק לחשוב "בננות", ולחפש איך להתחיל "לספור את הכסף במדרגות" — באופן מטאפורי.
אז על מה בעצם אנחנו צריכים לחשוב במקום לבצע רק את הברור מאליו?
אולי כדאי להסתכל על מה שהשתנה בעולם שלנו ב-10 השנים האחרונות, ובפרט ב-5 השנים האחרונות, בכל הנוגע למדע, טכנולוגיה ובעיקר — לשימוש בנתונים ולניתוח שלהם.
התזונה — היא אולי המקום שבו מדע האימון קפץ את הקפיצה הכי גדולה שניתן. אם בעבר ספורטאים מקצוענים הקפידו להיות כמה שיותר רזים ולאכול כמה שפחות עד ל"נקודת הזהב" לפני קריסה, הרי שהיום ברור שספורטאי מתפקד, רץ, רוכב ומנצח בהתאם לכמות האנרגיה הזמינה לו בשריר ובמערכות הגוף.
היום ידוע שספורטאי סיבולת תחרותי זקוק ל-80–100 גרם פחמימות בשעה — כלומר 300–380 קלוריות. המטרה: לשמור על עקומת אנרגיה גבוהה ויציבה.
ישנם אף ספורטאים שצורכים 200 גרם לשעה — 755 קלוריות (!), או ג'ל כל 8 דקות.
כי בסופו של דבר, לא משנה כמה מהירה מכונית המירוץ שלך — בלי דלק, היא לא תזוז. והדלק הזה הוא תזונה.
הרכבי התזונה, המדע שמאחוריהם, ורמות הספיגה והאיכות של תוספים היום — עלו דרגה באופן דרמטי. הג'לים כיום נספגים ביעילות, בלי תופעות לוואי, והתוספים מבוססים על נוסחאות מדויקות יותר מאי פעם.
ומה עוד?
אימוני כוח! בעבר נחשבו לטאבו בענפי סבולת כמו טריאתלון. היום, המדע והניסיון מוכיחים שאימוני כוח, חיזוק ויציבה — תורמים משמעותית לביצועים, תנועה איכותית, מניעת פציעות ואיזון שרירי.
ציוד היקפי — גם הוא קפץ מדרגה:
- כבישים טובים ומהירים יותר
- טכנולוגיית צמיגים מתקדמת
- גלגלים מהירים אוירודינמיים
- יחס העברות הילוכים מדויק יותר
- זרועות קראנק מותאמות אישית לסגנון ולמאמץ
הביגוד — חומרים מתקדמים, נוחות מקסימלית, ניהול טמפרטורת גוף, מניעת שפשופים והזרמת דם טובה יותר.
והנתונים: שעות שינה, איכות שינה, מדדי מתח ומוכנות לאימון — היום כל אלה מנוטרים 24/7 דרך שעונים חכמים. נתונים שמספקים תובנות בזמן אמת ועוזרים לאתלטים — מקצוענים וחובבים כאחד — לנהל את המשאבים שלהם בחוכמה.
מסקנה:
ככל שנשכיל להבין מה אנחנו עושים, למה, מה למדוד, איפה לשים פוקוס — ומתי להרפות — נהיה פחות צרכני "בננות", ויותר משקיעים חכמים, עם תפוקות מנוהלות, מדויקות ועתיד מבטיח.
רוצים עוד ידע, תובנות וטיפים? הישארו מחוברים אלינו.